Kuinka usein meistä tuntuukin niin epäonnistuneilta! Kohtaamme arjessa omat rajamme, menetämme malttimme, hermostumme lähimmäisellemme turhasta. Mitä kiireisempää ja stressaavampaa arkemme on, sitä helpommin ja enemmän sisäinen paineemme purkautuu negatiivisesti: joko niin, että suuntaamme pahan olomme lähimmäiseemme tai puramme sitä yksinään hakien pikaista nautintoa jostain meille epäterveellisestä ja haitallisesta lähteestä. Jälkikäteen kadumme tekemäämme. Tällaisinä hetkinä kun kohtaamme oman heikkoutemme, olomme tuntuu kurjalta. Sisältä nousee huuto: kuka auttaisi minua kamppailussani?

Apostoli Johannes kirjoittaa Jeesuksesta näin: ”Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, ja armoa armon päälle.” (Joh. 1:16) Johannes oli Jeesuksen opetuslapsi, joka seurasi Jeesuksen elämää läheltä muutaman vuoden ajan. Silminnäkijänä ja henkilökohtaisesti asioita kokeneena hän sanoo, että Jeesuksesta huokuu armo! Jeesus on täynnä armoa. Täynnä pyytetöntä ja ehdotonta rakkautta ja laupeutta heikkoja ihmisiä kohtaan! Kenties kirjoittaessaan näitä sanoja Johannes kertasi mielessään niitä kymmeniä kertoja, kun Jeesus nosti alaspainettuja, elämässään epäonnistuneita, hyljeksittyjä ihmisiä ja antoi heille huomionsa, rakkautensa ja armon. Kenties hän muisteli, kuinka Jeesus lähestyi rohkeasti synnin kahleissa eläviä lähimmäisiä ja johti heidät vapauteen ja armon kokemiseen. Jeesukselta riitti armoa armon päälle!

Jeesukselta riittää armoa vielä tänäänkin. Jeesus on valmis antamaan armonsa meillekin. Hän on valmis antamaan meille syntimme anteeksi ja enemmänkin – hän on valmis johtamaan meidät armossaan täyteen vapauteen! Jumalan armo ei nimittäin pelkästään anna anteeksi syntejämme vaan jatkaa työtään meissä kasvattaen ja vahvistaen meitä joka päivä täyteen vapauteen saakka. Johannes kertoo Jeesuksen sanoneen näin: ”Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” (Joh. 8:36) Jos siis koet olevasi heikko ja epäonnistunut tai jatkuvasti lankeat syntiin, niin paras apu on Jeesus. Hän haluaa armossaan vapauttaa ja vahvistaa sinua!

Kategoriat: Blogi