Koko Raamatun läpi kulkee upea kertomus rakkaudesta – Jumalan rakkaudesta ihmiseen. Ihminen luotiin Jumalan rakkauden ilmapiiriin – vastaanottamaan ihmeellistä, ehdotonta ja loppumatonta rakkautta. Raamattu kuvaa, että Jumala itse on rakkaus (1. Joh. 4:16). Hänen ei tarvitse etsiä lähdettä, josta rakkautta ammentaa, vaan hän itse on se lähde.

Jumala on halki vuosituhansien ilmaissut rakkautensa ihmiskuntaa kohtaan monella tavalla. Hän on luonut upean maailmankaikkeuden upeine tähtitaivaineen, eläin- ja kasvikuntineen. Hän on luonut kauniin ihmiskunnan. Jumala on suuri romantikko. Hän houkuttelee meitä vastaamaan rakkauteensa. Hän odottaa vastarakkautta, sitä, että rakastaisimme häntä.  Rakastaisimme vapaaehtoisesti. Muunlaista rakkautta ei olekaan. Näin tapahtuikin jonkin aikaa, aikojen alussa, kunnes ihminen tieten tahtoen rikkoi Jumalaa kohtaan, lankesi syntiin, valitsi oman tiensä. Tuosta hetkestä lähtien jokainen ihminen on harhaillut omilla teillään etsien itseään, tarkoitustaan ja tuota rakkautta särkynein sydämin.

Jumala, Isämme, ei kuitenkaan hylännyt lapsiaan, vaan lähetti Jeesuksen maailmaan korjaamaan tilanteen. Jeesus tuli sinuksi ja minuksi – ihmiseksi – ja vapaaehtoisesti otti kantaakseen meidän pahuutemme ja syntimme. Näin toimiessaan edustajanamme ja sijaisenamme ristillä Jeesus korjasi yhteyden Isän ja meidän välillä. Nyt on meidän tehtävä päätöksemme: haluammeko palata tähän yhteyteen. Raamatussa Paavali kertoo meille näin: ”Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut.” (Ef. 2:10). Sinut on luotu tätä varten – elämään Jeesuksen Kristuksen yhteydessä. Tässä yhteydessä pääset todella käsiksi yltäkylläiseen, rikkaaseen elämään. Jumalan rakkaus kutsuu – mitä vastaat?

Kategoriat: Blogi