ja suvi suloinen! Tänä vuonna voimme todella todeta, että suvi suloinen ”joutui” varhain – jo toukokuussa. Olemme saaneet jo viikkokaupalla nauttia ennätyslämpimistä keleistä, ihanista luonnon tuoksuista sekä mukavasti lämmenneistä vesistä, joihin on ollut vilvoittavaa pulahtaa.

Kesä tuo mieliimme monia ihania asioita: kukkivan luonnon, auringon ja lämmön, lomamatkat ja kesäretket, mökkeilyn, uimisen ja kaikenlaisen löhöilyn, rentoutumisen ja rauhan. Kesä on aikaa, jolloin monet suomalaiset tykkäävät vetäytyä pois kaupungin melskeestä ja vilinästä maaseudulle omaan rauhaan. Kenties joillekin se tuo mieleen sen-niin-mukavan riippumaton tai aurinkotuolin, jossa syventyä kirjojen maailmaan. Kaiken kaikkiaan kesä on levon aikaa; aikaa, jolloin saa ladata akkuja ja ottaa rennosti.

Näin kesän taitteessa sydämemme kaipaavat lepoa ja rauhaa. Kaipaamme päästää irti arjen vastuista ja velvollisuuksista, kireistä aikatauluista ja töiden paineista. Kaipaamme, että elämämme ”syke ja verenpaine” laskisivat. Loma on ehdottomasti osuva vastaus ja lääke tähän tilaan. Kuitenkin pysyvään ja syvään sydämen lepoon ja rauhaan voi päästä ainoastaan läheisessä yhteydessä sydämen suunnittelijaan – Jumalaan. Jeesus sanoi: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt. 11:28) Tänä kesänä vinkkini onkin sinulle – rentoudu, lepää ja lataudu. Mutta tee se yhteydessä Jeesukseen. Siinä on todellisen levon avain.

 

Kategoriat: Blogi