Ruoanlaitto on haastavaa puuhaa! Jokainen sitä tehnyt tietää, ettei aina voi onnistua. Joskus ruoasta tulee mautonta, joskus liian mausteista, joskus se jää raa’aksi tai ylikypsyy – tai mitä milloinkin. Parhaimmatkaan eivät aina onnistu. Kokkailun haasteellisuutta on ollut mahdollista katsella jopa televisiosta erilaisten kokkailuohjelmien muodossa, joissa kokit yrittävät tiukalla aikataululla valmistaa heille tehtäväksi annetun aterian. Lopuksi tuomarit arvioivat onko ruoka hyvää vai ei.

Tätä taustaa vasten on mielenkiintoista huomata, että Raamatussa meitä kehotetaan maistamaan Herran hyvyyttä (Ps. 34:7). Ajatus on, että me olemme makutuomareita ja Jumala itse on ateria. Jumala on täysin varma omasta herkullisuudestaan ja maukkaudestaan. Niin varma, että hän tarjoaa itseään, toisin sanoen – niitä hyviä tekojaan ja rakkaudenosoituksiaan, joita Raamattu kuvaa ja joita voimme ympärillämme havaita – meille maistettavaksi. Asia ilmaistaan näin: ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää.” (1.Ms. 1:31). Toisaalla sanotaan näin: ”Hän on turvamme, kalliomme, teoissaan täydellinen.” (5.Ms. 32:4). Jumala on todellinen masterchef, huippukokki, jonka tuotokset ovat täydellisen hyviä. Niistä ei mitään puutu, eikä niihin tarvitse lisätä mitään. Ne ovat täydellisen maukkaita ja ravitsevia. Maistelkaamme Herran hyvyyttä!

Kategoriat: Blogi